Gå til innholdet
vind2

Hvorfor vindkraft?

På vår vakt må verden endres drastisk.
Vi skal bidra til å endre den i riktig retning.

Forskere, fagmiljøene og verdens ledere har aldri vært tydeligere: Skal vi ha håp om å løse klimautfordringene må mye mer energibruk bli fornybar og det må produseres mer fornybar energi. Og det haster.

Mye kraft i trøndersk vind

Innen 2050 skal Norge være omstilt til et lavutslippssamfunn. For å klare det må det bygges ut mer fornybar energi, og mesteparten av den nye produksjonen vil måtte komme fra vindkraft.

I Trøndelag har vi levd tett på vinden til alle tider. Vi kjenner kraften som ligger i den, og nå skal vi utnytte den enda bedre. Den samme vinden som blåser ungene tørre på varme svaberg eller som stormer rundt husveggen en vinterdag skal også gi oss den rene energien vi er helt avhengig av i årene som kommer. 

TrønderEnergi fortsetter satsingen på vindkraft med ytterligere fire vindparker. Vi bygger nå ut ny vindkraft på Frøya, Stokkfjellet i Selbu, på Sørmarkfjellet i Flatanger og Osen, og på Hundhammerfjellet i Nærøy. Alle områder med svært gode vindforhold for ren energiproduksjon. 

Lokal verdiskaping og økt konkurransekraft

Midt-Norge er i dag et underskuddsområde på fornybar energi. I 2018 brukte vi rundt 7 TWh mer fornybar energi i regionen, enn vi produserte. Kraftunderskuddet bidrar til at trøndersk næringsliv og forbrukere må betale litt mer for strømmen gjennom året enn forbrukere og næringsliv i andre norske strømprisområder.  Med produksjonen fra Fosen Vind og disse fire nye vindparkene bidrar vi til å redusere underskuddet med rundt 4,5 TWh. Det vil bidra til litt lavere strømpriser for den enkelte forbruker, og det vil bidra til økt konkurransekraft for næringsliv i Midt-Norge som bruker mye energi.

I tillegg vil ny vindkraft skape nye arbeidsplasser i Trøndelag, og økte skatteinntekter for kommunene som er vertskap for vindparkene.

TrønderEnergi er blant aktørene i Norge som kan vindkraft best. Det kommer godt med når vi bretter opp ermene for å bane vei for fornybarsamfunnet.

For vi er fortsatt optimistiske. Vi vet at vi kan bidra til å endre verden. 

På vår vakt.

Oversiktskart ny vindkraft:

kart2

 

 • Postadresse (konsern): TrønderEnergi AS, Postboks 9483 Torgarden, 7496 Trondheim
  Fakturaadresse (konsern): TrønderEnergi AS, Postboks 3240 Torgarden, 7439 Trondheim
  Leverings- og besøksadresse: TrønderEnergi, Klæbuveien 118, 7031 Trondheim
  Telefon: 73 60 30 00
  Kontakt oss
   
 • © TrønderEnergi AS | Personvern
  Webdesign og webutvikling: Increo