Gå til innholdet
Avholdt kurs i elbillading for boligselskaper

Avholdt kurs i elbillading for boligselskaper

19.10.2016

Gjennom vårt samarbeid med TOBB avholdte vi 18. oktober kurs i elbillading spesielt rettet mot boligselskaper og sameier. Problemstillingen med lading kompliseres når det er mange som vil lade samtidig. Dette gjelder i forhold til plassering, brannrisiko, effektbehov, type lading, investering og betalingsløsninger. Alt dette fikk kursdeltakerne innsikt i gjennom i underkant av 3 kveldstimer på Energibygget hos TrønderEnergi.
Selve elbilladekurset ble holdt av Jan Tore Gjøby fra Enmira AS. Han har erfaring med utfordringer og gleder innen elbilhold generelt, og spesielt i boligselskaper/sameier.

I tillegg orienterte teknisk kundesenter i TrønderEnergi Nett AS om at montering av elbilladere går via elektroinstallatør som sender henvendelse til nettselskapet.

TrønderEnergi sin elektroinstallatør TrønderEnergi Elektro AS viste fram en type hjemmelader og orienterte om montering.

Det lokale eltilsyn (DLE) viste fram hvordan det kan gå når kontakter overbelastes/feilbelastes og brenner, og ga tips om lading av elektriske biler. 

TrønderEnergi Marked AS orienterte om en pågående solcelle- og elbilladepilot, samt en planlagt smarthuspilot. Til slutt ble deltakerne i TOBB-eide/forvaltede boligselskaper fristet med fordelsprogrammet TOBB Extra hvor man kan søke om midler til trivselstiltak i boligselskapet.

Deltakerne var aktive og stilte spørsmål, og ga uttrykk for at det var en nyttig kveld.