Gå til innholdet
F.v.: Andreas Jørgensen (gründer Mattilbud) og Eirik Sola Fischer (prosjektleder Spark*)

F.v.: Andreas Jørgensen (gründer Mattilbud) og Eirik Sola Fischer (prosjektleder Spark*)

Spark* er i gang

04.02.2014

”A little less conversation, a little more action please” er ledestjerne for Spark*. I januar 2014 ble Spark* for alvor sparket i gang. Spark* ble utviklet i et partnerskap mellom NTNU og TrønderEnergi. Initiativet kom fra studentene selv. De savnet en bro mellom Start NTNU, skjæringspunktet mellom studenter og næringsliv der gründerånden er i fokus, og TTO (Technology Transfer Office), som er NTNUs kommersialiseringstjeneste for ansatte. 

Spark* er en tjeneste for NTNU-studenter med en god forretningsidé. De som savner et godt råd fra en kompis med peiling. De som er nesten sikker på at det fins et marked, trenger bare en avsjekk før de går videre. De som trenger en prototype, men ikke aner hvor de skal gå for å få innpass på et av NTNUs mange verksted. De som ønsker å møte likesinnede for å dele oppturer og nedturer. De som trenger oppmuntring og noen som deler troen på at dette kan bli noe stort.

 

Omtrent samtidig ønsket TrønderEnergi å dra i gang et nytt samarbeidsprosjekt med NTNU. Konsernet hadde lenge vært aktiv innen forskning og veiledning, men savnet et tverrsektorielt prosjekt som kunne bidra til å stimulere innovasjonskulturen i eget hus. Prosjektleder ved NTNU, Jan Onarheim, og konsernsjef i TrønderEnergi, Ståle Gjersvold, brettet opp ermene og tok fatt på oppgaven. TrønderEnergi bidro med industriell erfaring, kunnskap og erfaring med å bygge en sterk merkevare og ikke minst økonomisk frihet til å satse ordentlig fra hoppkanten. NTNU tok ansvar for å involvere landets sterkeste miljøer innen innovasjon, Entreprenørskolen, TTO og etter hvert IME-fakultetet. Veilederne ble rekruttert blant sisteårstudentene ved NTNUs Entreprenørskole. Felles for dem alle var at de hadde egen erfaring med å utvikle en bedrift.

 

I tillegg til nyttige råd og formidling av kontakter og tjenester, tilbyr Spark* en ubyråkratisk finansieringstjeneste med navnet ”Pengesprøyten”. Her kan studenter søke om små tilskudd som de mener er nødvendig for å få verifisert ideen sin. Tilskudd til reise for å besøke en messe med mulige kunder. Tilskudd til prototypebygging og 3D-print. Tilskudd som gjør det litt lettere å komme videre. Et tyvetalls ideer har mottatt finansiell støtte gjennom Spark*s Pengesprøyten til nå. Mange peker på tilskuddet som avgjørende for å komme seg videre.

 

Spark* er i gang og responsen er overveldende. Idérike studenter kommer daglig til kontoret. Dette er et av TrønderEnergis mange bidrag til regionen. Konsernet har sitt hovedkontor på Lerkendal, et drøyt steinkast unna NTNUs campus. Til høsten åpner en felles base for innovasjonsmiljøene ved NTNU. Spark* blir en sentral aktør også her.

 

Vi ser frem til fortsettelsen. Følg med på @sparkntnu og www.sparkntnu.no