Gå til innholdet
Statsråd Tord Lien kappet "åpningssnora" med en hydraulisk saks. Fra venstre Haakon Skar, Johan Hustad, statsråden, Ståle Gjersvold og Gøril Forbord

Statsråd Tord Lien kappet "åpningssnora" med en hydraulisk saks. Fra venstre Haakon Skar, Johan Hustad, statsråden, Ståle Gjersvold og Gøril Forbord

Fornybar oppstartsfabrikk åpnet!

15.12.2016

Tirsdag ble Norges første fornybarinkubator, Watts Up, åpnet av statsråd Tord Lien i Trondheim.

Det er NTNU Accel som i samarbeid med TrønderEnergi står bak Norges første fornybarinkubator. Inkubatoren er plassert i toppetasjen på Energibygget ved Lerkendal i Trondheim – rett i nærheten av kunnskapsmiljøene på NTNU og SINTEF.

Inkubatoren skal være en oppstartsfabrikk der innovatører med nye ideer innen fornybar energi får hjelp til å utvikle ideene til vellykkede og lønnsomme bedrifter.

- Watts Up skal bidra til bærekraftige og fremtidsrettede energiløsninger, flere grønne arbeidsplasser og mer fornybar verdiskaping regionalt, nasjonalt og internasjonalt, sier daglig leder i NTNU Accel Haakon Skar.

Konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi er en av fødselshjelperne til fornybarinkubatoren.

- Kraftnæringen har manglet innovasjonskraft. Vi gjør nå flere grep for å bidra til å bøte på det, og samarbeidet med NTNU Accel og Watts Up er viktig i så måte. Målet er å få til bedre løsninger, flere grønne arbeidsplasser og mer verdiskaping med utgangspunkt i norske kunnskapsmiljøer og norsk kraftnæring sier konsernsjef i TrønderEnergi Ståle Gjersvold.

Mer enn 100 personer deltok på den høytidelige åpningen som ble markert ved at statsråd Tord Lien i samarbeid med prorektor Johan Hustad og konsernsjef Ståle Gjersvold klippet over åpningssnora som for anledningen var en kraftkabel.

Les mer om åpningen i Adresseavisen her: http://www.adressa.no/nyheter/okonomi/2016/12/13/Her-skal-rene-energiideer-f%C3%A5-ben-%C3%A5-g%C3%A5-p%C3%A5-13928051.ece161213 Statsråd Tord Lien taler ved åpningen av Watts Up

 • Postadresse (konsern): TrønderEnergi AS, Postboks 9481 Torgarden, 7496 Trondheim
  Leverings- og besøksadresse: TrønderEnergi, Klæbuveien 118, 7031 Trondheim
  Telefon: 73 60 30 00
  Kontakt oss
   
 • © TrønderEnergi AS | Personvern
  Webdesign og webutvikling: Increo