Gå til innholdet
Vil få Worldcup-finale til Trondheim

Vil få Worldcup-finale til Trondheim

03.01.2017

Etter en rask rådslagning har Trondheims- og Trøndelagsregionen funnet ut at vi nå tar sats for å bli valgt som vertskap for verdenscupavslutningen i ski i mars 2017.
Idretten i regionen er klar, det samme er kommune og fylkeskommune. TrønderEnergi, Coop, Sparebank 1 MN, Adressa/Polaris og Koteng Eiendom stiller seg bak en økonomisk garanti fra næringslivet som også er en forutsetning for å gjøre kandidaturet mulig.

Næringslivsaktørene, Trondheim kommune, VM-organisasjonen og Granåsen sendte i dag ut følgende pressemelding:

Trondheim varsler nå at byen ønsker å være vertskap for verdenscuprennene i langrenn som skal flyttes fra Russland.

Coop Midt-Norge SA, Sparebank1 Midt-Norge, TrønderEnergi, Koteng Eiendom AS og Adresseavisen/Polaris Media stiller opp som garantister.

Russland ble like før jul fratatt World Cup-finalen i langrenn på grunn av landets pågående dopingsak.

Finalen går over fire konkurransedager fra 16. til 19. mars.

Granåsen Aktivum og Trondheim kommune meldte sin interesse overfor Norges Skiforbund så snart det ble klart at det internasjonale skiforbundet, FIS, ville søke etter en ny arrangør. Det er Granåsen Aktivum som står som formell arrangør av World Cup i Trondheim.

Norges Skiforbund krever en underskuddsgaranti på 2,5 mill. NOK fra Trondheim/ arrangøren og fem sentrale aktører i trøndersk næringsliv har på svært kort varsel stilt opp.

Trondheim kommune garanterer at arena, strøm og kommunal driftsbistand stilles til disposisjon.

En World Cup-finale i langrenn til Granåsen og Trondheim i forlengelsen av WC kombinert og Raw Air, vil være en fantastisk mulighet for Trøndelag og Ski-Norge.

Coop Midt-Norge SA, Sparebank1 Midt-Norge, TrønderEnergi, Koteng Eiendom AS og Adresseavisen/Polaris Media ser det som en del av sitt samfunnsansvar å bidra til sunn, positiv aktivitet i regionen.

- En verdenscupfinale i langrenn vil bety mye for hele Trøndelag og det vil være viktig for landsdelen som fremtidig VM-arrangør. Gjennom et slikt arrangement kan arrangementskompetanse utvikles, nye frivillige rekrutteres og dugnadsånden styrkes. Arrangementer som dette engasjerer mange og betyr noe for folk flest. Trondheimsregionen er gode på samspill mellom myndigheter, næringsliv og idrett. Nå snur vi oss raskt med ambisjon om å få til den største idrettsfolkefesten i Trondheim og Granåsen siden 1997, sier de fem i en felles uttalelse.

Generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal, er imponert over handlekraften i Trondheim, og sier nå at det skal gjennomføres nye møter og samtaler med FIS før det blir levert et forslag til skistyret, som tar endelig stilling til om Norge og Trondheim skal søke om å få verdenscupavslutningen.

Det er ventet at det internasjonale skiforbundet FIS velger arrangør i løpet av neste uke. Trolig står det mellom Quebec (Canada), Planica (Slovenia) og Falun (Sverige).

Kontaktpersoner

Coop Midt Norge SA:              Magne Bjørkli            

Sparebank1 Midt-Norge:        Eli Arnstad                 

TrønderEnergi:                       Bengt Eidem              

Koteng:                                   Ivar Koteng                

Adresseavisen:                       Tove Nedreberg        

 

Trondheim kommune:            Morten Wolden         

Granåsen Aktivum:                 Arvid Wisløff              

VM Trondheim 2023:             Guri Hetland              

 • Postadresse (konsern): TrønderEnergi AS, Postboks 9481 Torgarden, 7496 Trondheim
  Leverings- og besøksadresse: TrønderEnergi, Klæbuveien 118, 7031 Trondheim
  Telefon: 73 60 30 00
  Kontakt oss
   
 • © TrønderEnergi AS | Personvern
  Webdesign og webutvikling: Increo