Gå til innholdet
Strømmens nye laksevei!

Strømmens nye laksevei!

24.06.2016

Natt til lørdag 25. juni mellom klokken 0000 og 0300 forsvinner strømmen for alle strømkunder på hele Hitra og Frøya. Dette er den største strømutkoblingen i Sør-Trøndelag de siste 15 årene.

På grunn av forsterkning av det elektriske linjenettet ut mot Hitra og Frøya, blir samtlige abonnenter på øyene berørt av strømstansen.

Utkoblinga skjer natt til lørdag 25. juni mellom kl. 00:00 og 03:00. Innkobling kan inntre før annonsert tidspunkt.

I disse tre timene vil hele øyriket være mørklagt, om du da ikke har aggregat eller annen egen strømforsyning.

- Næringslivet på Hitra og Frøya har vært i stabil vekst. Også den private strømbruken har økt, og samlet sett har dette blitt en forsyningsmessig utfordring. Det nye nettet har tatt høyde for næringsutvikling og befolkningsøkning i øyregionen. Vi ruster nå opp for framtida, og investerer godt over 300 millioner kroner i strømforsyningen til Hitra og Frøya, sier nettdirektør Bård Olav Uthus.

Opprustningen krever at det gjøres en omkobling på Hemnskjela. Dette er den største utkoblingen som er skjedd i vårt konsesjonsområde på 15 år.

7 700 SMS´er som varsler kundene om strømutkoblingen er sendt ut i to omganger, og de største forbrukerne innen næringsliv, beredskapsansvarlige i kommunene, og samtlige nødetater har alle blitt kontaktet.

Statens Vegvesen har besluttet at tunnelen ut til Hitra blir stengt i de tre timene strømmen er borte:

I framtiden vil Hitra og Frøya forsynes via en ny 132 kV-linje, og ta imot strøm fra Snilldal, der Statnett skal bygge en ny sentralnett-transformatorstasjon. I øyregionen har TrønderEnergi fire trafostasjoner, Fillan, Vikstrøm, Frøya og en på Jøsnøya som står ferdig nå til høsten. I 2019 skal alt stå ferdig.

Har du spørsmål, ta kontakt med vårt kundesenter på 07250

For spørsmål fra media ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal