Gå til innholdet
ISAK og TrønderEnergifondet er et samarbeid som gir resultater

ISAK og TrønderEnergifondet er et samarbeid som gir resultater

13.08.2013

Siden TrønderEnergifondet ble etablert har mange fått støtte. Det er ekstra artig at vi gjennom samarbeidet mellom TrønderEnergi og kultursenteret ISAK faktisk hjelper unge talenter i gang med sin karriere. Dette er i tråd med den filosofien vi har rundt vårt sponsorarbeid; å løfte unge talenter opp og fram! Klikk videre og se hvilke prosjekter som nå løftes fram både via ISAK og Pstereofestivalen. 

Talentfabrikken på Pstereopiknik:
Lørdag 17.08 kl. 11.30 blir det konsert med årets deltakere på Talentfabrikken – et utvalg musikalske talenter som har fått ekstra artistoppfølging og innspilling i perioden februar – juni.

Dette er andre året med Talentfabrikk, et prosjekt som ikke hadde vært mulig uten støtte fra TrønderEnergifondet.

Ósk på Pstereo:
http://www.pstereo.no/artister/osk/

I desember 2012 ble Ósk Ukas Urørt og kom på 5. Plass på Musikknyheters liste over band å se opp for i 2013. Adresseavisen nominerte Ósk til mest lovende trønderske artist. Det siste året har de varmet opp for bl.a. Lissie, Sondre Lerche og Stevie Jackson (Belle& Sebastian). Denne uka har de spilt på Øyafestivalen, og spiller altså på Pstereo fredag 16.08.

Den første søknaden vi fikk inntil TEfondet var fra nettopp Ósk, og de fikk i fjor støtte til innspilling og musikkvideo. Nå er de i gang med innspilling av EP og skal utpå norgesturné – dette har de også fått støtte til. Det er spennende å følge med på hva som skjer med denne gjengen!

Christoffer Øien, også på Pstereo:
Fra Pstereos nettside: ”Christoffer Øien er en singer/songwriter som ikke syter og griner – han kaller seg en konservativ musikktradisjonalist.

– Jeg ser bakover i musikkhistorien, ikke framover. Gi meg Elvis, Ray Charles og Johnny Cash når som helst - ikke Donkeyboy og David Guetta, har Christopher uttalt.

Mange har også bitt seg merke i at Christoffer Øien stiller splitter naken på forsiden av albumcoveret: noen liker det, noen hater det og noen hater at de liker det...

Musikken er som fyren, naken, ærlig og herlig.

Åge Aleksandersen oppsummerte det veldig greit: ”Kort og godt svinbra!!”

Christoffer fikk tidligere i år støtte ti plateinnspilling. Nå spiller han på Temposcenen på Pstereo.

Torucon:
Da Torucon i fjor ble arrangert på ISAK for andre gang, sprengte arrangementet publikumskapasiteten og mange fikk ikke plass. Det som tilsynelatende er et veldig ”smalt” arrangement har tydeligvis veldig mange tilhengere. I år foregår det derfor i Trondheim Spektrum og foregår over to dager. Torucon er en kostyme- og spillmesse for ungdom ”med fantastiske fritidssysler”. Bildet er fra fjorårets arrangement.

Torucon arrangeres 7. og 8. september. Dette er akkurat en sånn type arrangement som vi ønsket å kunne støtte gjennom en tilskuddsordning som TE-fondet; det første året fikk de avslag fra alle stedene de søkte, på grunn av at det er vanskelig å forstå hva det går ut på før man har snakket med dem personlig eller sett det med egne øyne.

Og her er link til film fra fjorårets begivenhet: http://www.adressa.no/kultur/article4922165.ece
Anbefaler å ta turen hvis du har mulighet – du tror det ikke før du får se det!