Gå til innholdet

I hjørnet i bakgrunn er det diskusjon om pumpas plassering, mens barna er i aktivitet.

Glede over varmepumpe

16.03.2010

Overraskelsen var stor og gleden større i Setra barnehage på Tyholt i Trondheim da de fikk overlevert og montert en fiks ferdig varmepumpe. En våken far kombinert med en svært miljøbevisst barnehage og en smule flaks, og vips var varmepumpa i boks.
Eller rettere sagt på veggen.

Peter Ibsen er til daglig å finne som Rosenborg-ansatt på Lerkendal. Han har to barn i Setra barnehage.

-En dag på jobben satt jeg og hørte på Gledespatruljen i P4, der det var en konkurranse om en varmepumpe til en barnehage. Tankene gikk straks til Setra barnehage, forteller Peter Ibsen.

Overraskelse
Ibsen laget et velbegrunnet forslag på Setra barnehage og sendte det inn til P4, som falt for forslaget. Dermed ble siste skrik av en av de beste Toshiba-modellene i Setra barnehages eie. Men det visste de ikke før overraskelsen kom her forleden, da TrønderEnergi møtte opp med varmepumpa, sammen med nettopp forslagsstiller Peter Ibsen, barnehagestyrets leder Øyvind Horntvedt og barnehagens FAU-leder Line Larsen.

Barnehagestyrer Ragna Dahlen fikk en hyggelig dag på jobbet da følget dukket uanmeldt på døren.

-Hva er dette for noe? Er det 1. april? For en overraskelse, sprudlet Dahlen da det gikk opp for henne hva som var i ferd med å skje. Den miljøvennlige barnehagen skulle få egen varmepumpe.

Miljøbarnehage
-Dette var en skikkelig artig overraskelse. Vi trenger jo en slik en, sa den glade bestyreren. Sammen med Hilmar Cato Fredriksen, Egil Østerlie og Frode Myren fra TrønderEnergi kom man fram til hvor varmepumpa best egnet seg.

Setra barnehage har på mange måter fremstått som Trondheim kommunes flaggskip innen miljøbevissthet.

I Setra barnehage er det gjennomført egne mørkedager der barna lærer å spare strøm. De var tidlig ute da de fikk Grønt Flagg, som er en internasjonal sertifiseringsordning for skoler og barnehager som jobber med miljøopplæring. Barna har jobbet aktivt med kildesortering av søppel og varmekompostering. Kanskje ingen tilfeldighet at varmepumpa havnet nettopp her?Gleden var stor i Setra barnehage da de fikk varmepumpa. Her fv: forslagsstiller Peter Ibsen, barnehagens styreleder Øyvind Horntvedt, FAU-leder Line Larsen og barnehagestyrer Ragna Dahlen.Frode Myren (tv) og Hilmar Cato Fredriksen fra TrønderEnergi, som er Toshibas forhandler i Trøndelag, kunne møte opp med varmepumpa, sammen med den våkne forslagsstiller Peter Ibsen.