Gå til innholdet

Bollywoodaften på kulturhuset ISAK

20.04.2012

TrønderEnergiFondet er et samarbeid mellom TrønderEnergi og Kultursenteret ISAK, med formål å gi ungdom muligheten til å gjennomføre prosjekt og utvikle sine kreative ideer. I midten av april ga fondet støtte til blant en jentegruppe som er tilknyttet Oppfølgingstjenesten for enslige mindreårige flyktninger.
Jentegruppa Bella Donnas består av jenter som er tilknyttet Oppfølgingstjenesten for enslige mindreårige flyktninger. De ønsket å arrangere en åpen fredagskveld med fokus på dans, og da først og fremst tamilsk dans ettersom de fleste kommer fra Sri Lanka. De har fått oppfølging i arrangementsplanleggingen og -gjennomføringen av en ansatt herfra, og søkte penger fra TrønderEnergifondet til plakater, dekor, snacks og honorar til en som driver med hennamaling.

Arrangementet var åpent for alle. Ca 40 ungdommer var til stede og hadde en veldig trivelig fredag med dans, dj, oppvisning i tamilsk dans, hennamaling og sosialt samvær.

Bella Donnas-jentene var veldig stolte og fornøyd med hva de hadde klart å få til, og ønsker å gjøre noe lignende igjen en annen gang. 

Videre ble det gitt støtte til et kunstprosjekt som kombinerer lydinstallasjon, formgivning og billedkunst. De som holder på med prosjektet vil gjøre om et toalett til et kunstverk, og tema er Edvard Grieg, og kalles Shit happens/ Griegdassen:Lydinstallasjonen skal lages i samarbeid med et annet tiltak som har fått støtte, Loddefjord Elektriske Verksted. Dette er under etablering, og skal være et verksted for produksjon av lydkunst og elektronikkunst. Dette tiltaket har også fått støtte fra TRAFO til igangsetting av workshop i elektronisk kunst. Støtten fra TrønderEnergifondet går først og fremst til utstyr og komponenter, i tillegg til workshop/ foredrag.

I mai vil det bli arrangert fargekorrigeringskurs og klippekurs for filminteresserte ungdom. Noen av dem har allerede deltatt på et musikkvideoverksted hvor de lager musikkvideo for Batteri (tidl. deltakere i Melodi Grand Prix jr og fjorårets vinnere av Bandkrieg) og vil bruke denne filmen som sitt case på kursene, men kursene skal også være åpne for andre filmskapere.

Ósk er et band som har fått støtte til mastring av debutalbumet sitt, som skal utgis høsten 2012. Bandet har eksistert i ca ett år og spilte på by:larm i 2011 og har fått mye positiv oppmerksomhet. Vi håper dette kan bidra til å løfte dem enda et hakk. Det er grunn til å følge litt med på dem – det kan godt være at de kommer til å gjøre seg godt bemerket etter hvert.

Det er også gitt støtte til et kulturmagasin som skal utgis i oktober, BART, som har som mål å speile Trondheimskulturen i et bredere perspektiv enn hva f.eks Natt&Dag gjør. De har gitt ut ett nr tidligere, som fikk veldig bra mottakelse. Nå skal de forsøke å bygge opp merkevaren samtidig som de utvikler en plan for å få til å dekke trykkeriutgiftene uten å selge annonser (men også uten å være avhengig av tilskuddsordninger i framtida).