Gå til innholdet
Solovnen i bruk

Solovnen i bruk

Årets beste idé innen fornybar energi

21.08.2014

Olje- og energiminister Tord Lien overrakte sist uke 50.000 kr til NTNU-bedriften Morpho Solar for årets beste idé innen fornybar energi.
Prisen ble utdelt av tankesmia Grønn Fase som annethvert år gir 50.000 kr til en idé som fremmer miljø- og klimavennlig energi. Årets vinner, Morpho Solar, er en spinoff-bedrift fra NTNU som utvikler innovative varmelagre for solgriller. Solgrilling er nytt i Norge, men er allerede kjent i USA og en rekke land i Asia og Afrika. Konseptet går ut på å konsentrere solstråler ved hjelp av speil, og varmen kan brukes direkte til matlaging. Morpho Solar utvikler et termisk varmelager som gjør det mulig å også bruke solgrillen på kvelden og når det skyer over. Teknologien er utviklet på institutt for Energi- og prosessteknikk ved NTNU, med støtte fra programmet NORGLOBAL i Forskningsrådet. 
 
For mer informasjon om studentbedriften gå inn på hjemmesiden deres.

Spark*
​Prosjektet Morpho Solar har fått finansiell støtte og rådgivning gjennom Spark* NTNU. Spark* er TrønderEnergis store satsning på studentene i Trondheim. Sammen med landets sterkeste miljøer innenfor innovasjon og nyskaping har vi skapt en tjeneste for NTNU-studenter med en god forretningsidé.


Bilde: Stolt prismottaker Even Haug Larsen og prisutdeler Tord Lien 

Grønn Fases Energipris lite